EN

Search

לקראת משט הקטמרנים השנתי לאכזיב

איתן פרידלנדר

איתן פרידלנדר מימית נותן טיפים ועצות לשייטים.

אנו עומדים ערב היציאה למשט אכזיב,
הפלגה הלוך חזור הרחוקה ממועדון הבית של כל שייט ולכן ההערכות צריכה להיות טובה יותר, יש לשאוף להפלגה בטוחה ללא תקלות. מניסיון של השנים האחרונות בהפלגות ארוכות – קפריסין ישראל ומשטי אכזיב אני מעלה מספר נושאים שיש לתת עליהם את הדעת לבדוק ולטפל, טיפול מונע תמיד יותר זול מטיפול שבר !!!

תחתיות – להפוך את הסירה ולוודא שהקרקעית תקינה ואינה מחוררת מצדפים ושחוקה מעליות בלתי פוסקות על החול – הטיפול במקרה הצורך הוספת שכבות סיבי זכוכית ושרף.

לבדיקת איטום פקקים ונקודות חיבור – להזרים אויר במשאבה ידנית מהפקק הקטן האחורי כשכל הפקקים האחרים סגורים ולמרוח במים עם סבון ( כמו בבדיקת פנצ’ר ) ולוודא שאין בועות. האיזור המבעבע זה הנקודה הדולפת – הטיפול ניקוי במים מתוקים ,יבוש ואטימה בסיליקון ימי , לאיטום והדבקה – בלבד !

חבלים, מיתרים ומעלנים בסירה – חבלים משופשפים להחליף, בחבל פגוע כוח הקריעה קטן יותר כך שיש סיכוי שהוא לא יעמוד בלחצים שלשמו הוא שם – בהחלפה לשמור על עובי זהה אלא עם כן מחליפים לחבל ספקטרה החזק וקל יותר ופחות מתיח .

שקלים – פינים וסיכות – חלקי נירוסטה אלה עומדים בקטמרנים בלחצים אדירים – יש לפתוח את השקלים באופן מיוחד את השקל הגדול שעליו מחוברות הוונטות צד והקידמית ולוודא שהפין אינו עקום , ההברגה תקינה וננעלת היטב ושאין סדקים ושינויים בשקל – מומלץ אחת לתקופה להחליף את השקל ובסגירה לעשות אבטחה לפין עם חוט נירוסטה על מנת שלא יפתח מעצמו .

סיכות של הפינים לבדוק תקינות ולאבטח עם מסקנטייפ שלא יפתחו ויעופו

פינים לבדוק שאינם עקומים או סדוקים – להחליף אחת לתקופה.

עוגני וונטות בסירה לבדוק שהחיבור תקין מחוזק ואינו עקום או סדוק.

תורן – לבדוק אטימות התורן – על מנת שלא יחדרו מים בזמן התהפכות .

חיבורי נירוסטה ואלומיניום – לבדוק את כל נקודות החיבור – מקום להצטברות מלח ותחילתה של קורוזיה שמחלישה את המקום – לשטוף היטב עם מים מתוקים ולעשות ווקס ימי היוצר שכבת מגן על האזור – במידה ונתגלו חורים במתכת יש להוריד את החלק ולתת לבעל מקצוע לטפל בזה !

נקודת החיבור של הוונטות בתורן לבדוק שינוי והתרחבות החורים או מתיחה במתחת – או להחליף או לחזק בריתוך .

וונטות – אחת לשנתיים בתנאי הארץ – מליחות גבוהה עם לחות יותר גבוהה הוונטות מתבלות מהר יותר. נקודות לבדיקה – נקודות החיבור של אביזרי הקצה – חלודה יש לנקות בסקוטש ברייט עם סבון ולבדוק עם הכבל אינו פגוע לסובב קצת את הכבל ולבדוק האם לא מתנתקים סיבים מהכבל , סיב או עיקר מנותק גורם לירידה בעומסי הקריעה של הכבל – לכן מומלץ להחליף כבלים שנושאים בלחץ – וונטות צד וקידמית וכבלים של המצלבים לפני הקריסה אחת לשנתיים כטיפול מונע !

מצלבים – לבדוק מחברים ופינים וקורוזיה בנקודות מגע עם חלקי נירוסה – יש עיפות ו/או סדק להחליף.

חרבות – איזור הבעיתי בדרך כלל בתחתית החרב באיזור החשוף לפגיעות כתוצאה מנגיעות והיתקלויות בחוף ו/או סלעים – לתקן עם אפוקסי לאחר שהמקום נקי ממלחים ויבש – יש אפוקסי שמתקשה גם עם מים למקרה חרום .

הגאים – לבדוק תקינות הצירים – שם השחיקה גדולה – ואבטחת הפינים שהסיכות תקינות.

להבי הגה – ראה הוראות חרב טיפול מקביל.

בתי הגה – לבדוק שאינן סדוקים ומערכת הנעילה והשחרור האוטמטי תקינים

מוט מקשר הגאים וידיות הגה – לבדוק סדקים – יש סדק להחליף לחדש. נתגלה סדק – יש לרתך (שזה בעיתי כי זו יציקת אלומיניום) או להחליף.
ציוד מומלץ בסירה להפלגות ארוכות :
ציוד כושר השייט בתוקף – פנס נצנץ + סוללות – לפיד עשן בתוקף (3 שנים מיום הייצור – מוטבע ע"ג הלפיד).
עוגן צף וחבל גרירה.
פינים ושקלים רזרבים + חבלים 4-5 מ"מ למקרה חרום.
מפתח שקלים – אולר ימאים.
טלפון נייד -באריזה אטומה המאפשרת דיבור דרך האריזה ! לכל שייט בסירה.
מים מספר ליטרים לכל אדם למשך שעות ההפלגה.
מזון – פירות יבשים , פירות טריים קשים , ופאור בר – אוכל שבכל מזג אויר ניתן להנות.

לפני ההפלגה מומלץ לתרגל והפליג עם בן הזוג להפלגה ולהתאמן על התהפכות והחזרת הסירה למצב הפלגה!
בהצלחה והפלגה נעימה ובטוחה.

להתראות בבוקר השיוט

איתן פרידלנדר – ימית בע"מ
דילוג לתוכן