EN

חיפוש

יאכטה סקסית – קומט 54

יש בחיים החלטות לא קלות, כאלה שאתה מתלבט בהן ולבסוף כל החלטה שתיקח, תראה לך פחות טובה ממה שחשבת קודם.אני בטוח שהתלבטויות שעמדו בפני בעלי קומט 54 בה הוזמנו להפליג מהמרינה בהרצליה היו כאלה.

האם לקנות יאכטה עם ביצועי שיט תחרותיים? או יאכטת קרוז עם נוחיות מרבית? ואם יאכטה תחרותית, איזה מערך מפרשים? וכן הלאה, עשרות שאלות שיש לתת עליהן תשובה. הקומט 54 שבה הפלגנו היא יאכטה מפרשית בעלת ביצועים ( (PROFORMANCE אבל נעשו בה פשרות רבות לטובת הנוחיות ושהות ארוכה של הבעלים.
המפרש הראשי הוא מפרש ,תחרותי (FULLY BATTEN ) בגזרה ובתפירה יפיפייה המותקן על תורן תחרותי של SELDON יצרן החיבל השבדי הידוע, אבל, נקודת המתיחה של המפרש היא בשליש המנור האחורי כמו ביאכטות קרוזינג ולא בקצה המנור. הסיבה כמובן היא נוחיות. לא נוח לשבת בקוק פיט אשר גלגלות החיבל מפרידות בינך לבין איש השיח שלך.
גם הפעלת מפרש החלוץ הינה פשוטה ויכולה להתבצע על ידי שייט אחד. מגלול החלוץ הינו חשמלי ונפתח על ידי כננת חשמלית. מתג ההפעלה נמצא ליד עמדת ההגאי ובצמוד אליה נמצאת כננת החלוץ. השאלה הראשונה שנשאלה היתה מה קורה אם הכננת מפסיקה לעבוד? ליד החלוץ עצמו נמצא המנוע החשמלי ועליו נמצא גם מנגנון גלגול ידני. לשמחתנו המנגנון לא נתקע, אבל המחשבה על גלגול ידני בים חלפה בראשנו.
יש עוד הרבה דוגמאות נוספות לאמצעים שעיקרם נוחיות הפלגה בקוקפיט כמו הצבת השולחן עם מקרר בקוק פיט, הסתפקות בגנואה של 100%, והעדר כננות למיתרי הספינקר. אבל, למרות ההתלבטות שנלקחו, הקומט היא יאכטה עם ביצועי שיט מרשימים. היא מפליגה חד לרוח ומאוזנת מאוד.
בתחילה הרוח היתה נגדנו. מד הרוח הראה מהירות רוח של 2-3 קשר. הרמנו מפרשים וקיווינו שהרוח תתעורר לאיטה. לאחר זמן מה שמנו לב שאנחנו מפליגים. גם בעוצמת רוח של 2-3 קשרים היאטכה הפליגה במהירות 2 קשר לערך ויכולנו להרגיש את הרוח על הפנים. לאחר שסיימנו להשתזף בשמש החורפית על סיפון הטיק, התחזקה קצת הרוח עוצמה של כ-5-8 קשרים וניתן היה לבחון את תמרון היאכטה באמצעות המפרש.
בצענו כמה תמרוני מפרש ע"מ להתרשם מיכולת התמרון. דימינו מצב של אדם בים ותימרנו כדי לחלצו גם ברוח חלשה (2-3 קשר) וגם ברוח ערה (10-12 קשר) היאכטה תמרנה באופן הטוב ביותר עם קוטר סיבוב של כמעט אורך היאכטה. להגה השפעה מיידית ומדויקת ואין בו "חופש" כלל. לא הופתענו מהתמרון הקל בעזרת חלוץ 100%.
יאכטות תחרותיות בנויות כך שהפלגה במנוע היא לא הנקודה החזקה שלהם. בדרך כלל המנוע חלש יותר על מנת לחסוך משקל ולוח ההגה צר וארוך כדי להקטין את החיכוך. גם תגובת ההגה לתמרון המנוע איטית יותר, מאחר והמרחק בין המדחף להגה גדול יותר. למרות כל אלה הקומט 54 תמרנה היטב במנוע. טוב יותר מהרבה יאכטות תחרותיות בהן הפלגנו. במצב הצמד היאכטה מפליגה במהירות 2.5 קשר, הזמן שבין שילוב לרברס ועד עצירה מוחלטת הינו ארוך יחסית, דבר שחייב אותנו להגביר סל"ד על מנת לעצור סופית. היה צורך להתכופף על מנת לשלוט במוט ההילוכים אבל זוהי התצורה המקובלת בכל היאכטות מסוגה, משהו שמזכיר את הישיבה / שכיבה הלא נוחה במכוניות מרוץ. כאילו שהמתכננים אמרו- "אתם רוצים מהירות אז תסבלו קצת".
לאחר ההפלגה ירדנו לבחון את פנים היאכטה. במבט ראשון היאכטה נראית פשוטה למדי, לא כזאת שהייתם נכנסים ופולטים שריקת התפעלות. אולם, לאחר הסבר קטן החלנו להבין את גאוניות התכנון הפנימי. חשוב להבין, היאכטה מעוצבת כולה על פי דרישת הלקוח- החל ממספר הקבינות/ שרותים ומיקומם הפיזי ביאכטה. צבע העץ הפנימי, מטבח L או מטבח ארוך או כמו שיש ביאכטה הזו, מטבח אי, כן אי כמו אי בודד (או יותר נכון חצי אי) שתוכנן במיוחד ליאכטה הנ"ל.
אזור הניווט והפעלת היאכטה היה נראה לנו קצת מוזר. יאכטה כזו גדולה ושולחן כזה קטן? ברור קטן העלה כי דרישת הבעלים היתה כי היאכטה תוכל לשמש גם כמשרד צף, ממנו יוכלו להמשיך לעבוד גם בחופשת הקיץ. מחשב, צג ניווט גדול, מתגי חשמל ברורים וקריאים ועוד. אולם, לפרוש מפת ניווט על השולחן לא ניתן…
ליד שולחן הניווט, מיד עם הירידה לפני היאכטה ישנם שני מוטות אלומיניום המצופים בעור. המתכננים חשבו גם על מיש שינסה להיכנס ליאכטה בים סוער, ותוך כדי נדנוד ימצא עצמו מרוח על הרצפה. אז זהו, שלא. שני עמודי התמיכה הללו נוחים מאוד לאחיזה, ומהם ניתן להחזיק את שפת המטבח (אי- כבר אמרנו?) ולהגיע למקרר/ מקפיא/ תנור ולחמם אוכל לאלו שבחוץ. פנים היאכטה מואר מאוד ומאוורר בדיוק ההיפך מהמצופה מיאכטה שעיקר יעודה הוא לנצח תחרויות.
קבינת הבעלים ביאכטה ממוקמת בחרטום ובירכתיים ממוקמות 2 קבינות נוספות. בצמוד לקבינת הבעלים ישנו תא שרותים ומקלחת ותא נוסף נמצא בירכתיים. גם בתא זה ניכר הדגש בעיצוב, בין אם בצורת הברזים ובין אם בכיור. תאי השרותים מרווחים וגדולים, אולם ביאכטה בגודל שכזה הייתי מצפה לתא שרותים קצת יותר מרווח וגדול. אולם, התכנון הינו שבאזורים שבהם צריכים להצטופף ביאכטה כמו בסלון או בקוקפיט לא תרגיש צפוף. ואכן, בזמן ההפלגה שהינו על היאכטה 7 שייטים מבוגרים, לא הרגשנו צפיפות לרגע אחד בקוקפיט. להיפך, היה מקום לכולנו ועוד לפחות לשבעה שייטים נוספים. זוכרים שסיפרנו על השולחן בקוקפיט? אז במקור לא אמור להיות שולחן בקוקפיט ביאכטה תחרותית, בטח שלא גגון שמש. אבל כבר אמרנו שהמפעל יבדוק כל דבר ויתכנן את היאכטה על פי דרישת הבעלים? אז פה יש שולחן + מקרר בקוקפיט וכמובן גם גגון שמש. בקוקפיט עצמו נמצאים גם תאי האחסון החיצוניים ותא נוסף למפרשים נמצא בחרטום.
לאחר שראינו איך היאכטה מפליגה בים סוער, במסגרת שיוטי החורף, לא נותר לנו אלה לקוות למצוא את עצמנו עליה בסערה הבאה בה נמצא עצמנו בים.

 
מחיר בשער המפעל (ללא תוספות) – 440,000 אירו
אורך כולל 15.9 מטר
רוחב 4.6 מטר
שוקע – 2.35 / 2.6 מטר
משקל 14.5 טון
משקל קיל 4 טון
מיכל מים 600 ליטר
מיכל דלק 350 ליטר
מנוע – לומברדיני 90 כ"ס
תוספות על גבי היאכטה הנבדקת:
מטפיל מים, גנרטור, מזגן, דריפטר
דילוג לתוכן