EN

חיפוש

הפולנים באים – דלפיה

עמית הארי

שוק היאכטות הישראלי נשלט מזה שנים על ידי היצרנים הצרפתיים והגרמניים. יאכטות מפרש מתוצרת ג'אנו, בנטו, הנזה ובאווריה, מהוות את החלק הארי של היאכטות בישראל. הפעם נציג את תעשיית היאכטות של פולין. כמה מותגי יאכטות נהדרים כמו סנריף יצרנית הקטמרנים ודלפיה יצרנית היאכטות מיוצרות בתעשיית היאכטות המפותחת של מדינה זו. כמו כן מיוצרים בפולין גם כמה מהדגמים הידועים של יצרנים אמריקאים ואירופאים. עמית הארי, מבית הספר סיילור שהחל לייבא את המותג דלפיה לישראל, מספר לנו על המפעל הפולני.

בדיסלדורף בתערוכת השיט נתקלנו לראשונה ביאכטות היפהפיות והמצוינות של "דלפיה". "דלפיה" הוא מותג בוטיק מרשים, המייצר יאכטות על פי הזמנה ואינו מוכר בישראל עדיין. למעשה, בסיור במרינות ובנמלים בישראל, תמצאו כמה "דלפיות" בודדות. לפני כעשור נמכרו כמה יאכטות לישראלים, אולם המותג הפולני לא היכה שורשים בישראל, מדובר במותג מבוקש, שכבר שנים רבות בונה יאכטות מצוינות ובטוחות במיוחד. החלטנו לנסוע לביקור במפעל ולהתרשם מקרוב.
יצאנו לפולין הקרה בנובמבר. הטיסה מהארץ אחרה ופספסנו את טיסת ההמשך מאיסטנבול לוורשה. הטורקים העלו אותנו למטוס לווינה ומשם לפולין, כמעט 24 שעות בדרכים… עייפים מאוד הגענו בשעת ערב מאוחרת לדלפק השכרת הרכב שכמעט ונסגר בפנינו. הבחור הפולני החביב שקיבל אותנו, הוציא מפה ויחד חיפשנו את העיר הפולנית שאף אחד מאתנו לא הכיר, אולצ'קו. הפולני העריך כמה שעות טובות של נסיעה לתוך הלילה, אחרי 24 שעות של טיסות והמתנות, הסתערנו על המטרה ועל הרכב שהמתין לנו ויצאנו לדרך.
 
עם בוקר התעוררנו לנוף אירופאי קלאסי של אגמים ויערות. נסיעה קצרה מובילה אותנו למפעל היאכטות דלפיה, נמצא באולצ'קו, עיר בצפון מזרח פולין המוקפת אגמים רבים. זוהי חברה משפחתית, האווירה מצוינת וקבלת הפנים חמימה ומבטיחה. אווה, המארחת שלנו, מנהלת המכירות, מקבלת אותנו ואנחנו מתחילים בסיור במפעל. הדרך לחדר הישיבות עוברת דרך פס הייצור אפוף ריחות שרף ואפוקסי. הריח מחזיר אותי לרגע לחדר העבודה בצופי ים יפו. השנים עוברות ולריחות יש זיכרון משלהם, גם אחרי 20 שנה. לאחר הסיור בחדר הישיבות אנו שומעים את סיפורו של המפעל. דלפיה, כך מספרת לנו אווה, הוקמה לפני 25 שנה ע"י שני אחים ממשפחת קוט הפולניה, אוהבי שיט מושבעים. עוד בהיותם ילדים קטנים בפולין, היו נוהגים לומר להוריהם שהם "מפליגים" לבית הספר, שהיה מרוחק רק כשני רחובות מביתם. האחים, אוהבי השיט, גמלו בליבם שהמפעל אותו יקימו ייצר יאכטות שתוכלנה לעמוד במשימה הלא פשוטה של הקפת העולם, חלום שהתגשם בשנת 2012. מאז הקמת המפעל הושקו כ- 20,000 כלי שיט ופותחו 30 דגמים שונים, הנבנים במפעל ועוברים ניסויי ים המפליגים מהמרינה הפרטית שלו. כל כלי שיט שדלפיה מייצרת, נבחן במים לפני מסירתו ללקוח. נוהל זה אינו קיים אצל כל היצרניות המובילות בעולם. לפני כשנתיים רכשו האחים את מותג היוקרה השוודי, MAXI, והם ממשיכים לגדול ולצמוח מידי שנה. הם מעידים על עצמם שכל זה התחיל מחלומות ילדות שהתגשמו בענק.
 
על כוס קפה מעולה, אווה מספרת לנו עוד על המותג הפולני שהישראלים כמעט ולא מכירים. המפעל של דלפיה הוא מהמובילים בייצור יאכטות במזרח אירופה ובין חמשת המפעלים הגדולים לייצור יאכטות באירופה. הייחוד של דלפיה הוא השילוב בין הטכנולוגיה החדשנית ביותר ועבודת יד קפדנית ובלתי מתפשרת. 400 עובדי המפעל מייצרים מדי שנה מאות יאכטות. רוב המכירות של דלפי נעשות לשוק האירופאי השמרן. הצלחת השוק של דלפיה היא לדעתי "תו התקן" לרמת העיצוב ואיכות הייצור. עדות נוספת לרמת הייצור והבקרה היא העובדה שמלבד היאכטות מהמותג הפרטי שלהם, המפעל מייצר גופי יאכטות למותג העל הדני- x-yachts   ו – j-yachts
ראינו אלפי יאכטות בחיינו, אנחנו מתעכבים על כל כלי שיט בכל מרינה שאנחנו מגיעים אליה, ועדיין, היה מרתק לראות את פס הייצור של דלפיה, החל מהפגישה הראשונה עם הלקוח, קו היצור המודרני והמוקפד, צורת הבנייה הייחודית להם שאין דומה לה בשום מפעל יאכטות ורמת הגימור הנהדרת. האופציה להגשים את רצונותיו של הלקוח ולבנות לו את יאכטת החלומות, היא שעמדה לנגד עיניהם של האחים קוט שהקימו את המפעל ואכן, דלפיה נותנת ללקוח מבחר רחב של אופציות בנושאי העיצוב, צבעי עץ, אריחים, ריפודים ועוד. המפעל משתדל ליצור יחד עם הלקוח את היאכטה הייחודית שלו תוך הקפדה על בטיחות וגימור כלי השיט תוך מתן שירות מסור. כל אלו הביאו אותנו להחלטה לייצג את המותג הנפלא הזה בישראל.
 
ונחזור לדיסלדורף. בתערוכה שהסתיימה בתחילת 2016 הציגה דלפיה את דגם ה-46 דק סלון, יאכטה מרשימה, עם סלון ענק ויכולות שיט מרשימות. 14.48 מטר אורכה, ומנוע מהחזקים (110 כ"ס) ליאכטה בקטגוריה זאת. ליאכטה קוקפיט מרכזי המאפשר ישיבה נוחה ומוגנת בעת ההפלגה, וכן תצפית טובה קדימה. עם תג מחיר בסך 234,000 אירו בשער המפעל  אני בטוח שבקרוב תגיע לישראל היאכטה הראשונה.
דילוג לתוכן