EN

חיפוש

סיפור הפלגה בקפריסין

הנרי גילד

לפני שבועיים סיפרנו על יאכטה ישראלית שחילצה שני ימאים סורים מול חופי קפריסין. סקיפר היאכטה, הנרי גילד, חזר לישראל ומספר את סיפור ההפלגה וסיפור החילוץ.

סיפור ההפלגה בספטמבר 2005 הינו המשך ישיר של ההפלגה שהחלנו ביוני אותה שנה. אישתי צ’יפי ואני יצאנו מאשקלון לכיוון לרנקה. לאחר ביקור בלרנקה המשכנו לפאפוס. את ההפלגה סיימנו בפאפוס כאשר אצבעי נתקעה בשרשרת העוגן ונקטעה (ראה גליון כחול 23). בני חן השיט את המיסטרל 3 הביתה ואני טסתי ישירות לבית החולים.
ב13 לספטמבר יצאנו בשנית צ’יפי ואני לכיוון פאפוס ממרינה אשקלון. לאחר 50 שעות הפלגה בעזרת מנוע בשל הרוח הצפונית הגענו לפאפוס. שהינו במרינה יומיים אותם ניצלנו גם להעניק לצוות המרינה מתנה לאות תודה על הסיוע הרב שהגישו לנו בעת קטיעת האצבע שלי. האוירה במרינה היתה מעולה והרגשנו שמטפלים בנו כמו מלכים. היחס הטוב אפשר לנו להרגיש נהדר את קבלת האורחים של הקפריסאית. את פאפוס עזבנו בדרכנו צפונה לכיוון המרינה החדשה בלאצ’י. ההפלגה עברה ללא כל בעיות מיוחדות עם רוח מערבית טובה. אזור לאצ’י מקסים. הרבה מפרצים קטנים וחבויים בהם ניתן בקלות להטיל עוגן ולעגון למספר שעות. מרינת לאצ’י נמצאת תחת פיקוח רב חובל נמל פאפוס. המרינה באופן רשמי מוכרזת כנמל דיג ואין בה את המתקון המתאים ליאכטות. בנוסף, העובדה שהתפוסה בה מלאה בסירות דיג מרחיקה את היאכטונרים.
התמזל מזלנו ובלאצ’י פגשנו את המנהלים הלא רשמיים של המרינה, ג’ייסון וקתרין. הזוג מנסה להעלות את לאצ’י על מפת תיירות היאכטות. ניתן להסתייע בהם בארגון מים ובמקרי חירום גם חשמל. העובדה כי לאצ’י נמצאת תחת חסות נמל פאפוס מאפשרת גם לבצע ביקורת גבולות וביקורת מכס ללא טרחה רבה.
את לאצ’י עזבנו לאחר שלושה ימים (תכננו שניים ובשל הקסם נשארנו יום נוסף) ויצאנו לכיוון קירניה.
יש לזכור כי היחסים בין הצד הדרומי (יווני) ובין הצד הצפוני (תורקי) אינם טובים. לשלטונות דיווחנו כי היעד הבא שלנו הוא אנמור שבתורקיה עצמה כדי שלא יעשו לנו בעיות ביציאה או בחזרה לצד היווני. בנוסף אני ממליץ למפליגים לקירניה לא לחזור לקפריסין היוונית באותה הפלגה. השלטונות יכולים מאוד לא לאהוב את זה. זהו הביקור השלישי שלי בקירניה והראשון של צ’יפי. המקום מדהים וכל פעם אני נהנה לבקר בו מחדש.
שלא כמו בעבר, כיום לא ניתן לעגון בנמל הישן וציורי של קירניה אלא במרינה המודרנית. אולם מומלץ לכולם להיכנס עם היאכטה לסיבוב קצר בנמל הישן והיפה. במרינה המודרנית ניתן לקבל חשמל, מים ועגינה נוחה ובטוחה. המרחק ממרכז העיר הינו כ-20 דקות הליכה וכמובן ניתן לשכור מונית. גם המחיר לעגינה הינו הגיוני ולא בשמיים. בקיצור, מומלץ.
בקירניה בילינו 6 ימים. שכרנו רכב וטיילנו ברחבי צפון קפריסין.
אולם, אנו חייבים לפחות הרפתקה אחת בכל הפלגה וזו הזדמנה לנו בדרכנו חזרה הביתה.
8 שעות אחרי שעזבנו את קפריסין בדרך לישראל אספנו שני ימאים סוריים ששרדו לאחר טביעת הסירה שעליה הפליגו. מתוך 27 אנשי צוות ונוסעים על גבי הספינה שרדו רק חמישה, שניים בזכותנו. ככל הנראה מדובר היה בסירת מבריחים שהבריחה פליטים מסוריה, פקיסטן וכו’ לקפריסין ומשם לאירופה. את הניצולים חילצנו לחוף בעיקר בעזרת סיוע של מנהל מרינה אשקלון הילל רשף בסיוע גיורא קדר מנהל סוכנות הביטוח קדר ובסיוע מנהל הספנות.
לאחר שחילצנו את הימאים למעגן הקרוב הוחזקנו בו במעין "מעצר בית" למשך 20 שעות. לאחר ששוחררנו המשכנו בדרכנו לישראל על מנת לחגוג את החג בחיק המשפחה והחברים.
שנה טובה לכולם!
דילוג לתוכן