EN

חיפוש

הפלגה במפרץ אילת היא חוויה שונה לגמרי מהפלגה בחופי ישראל של הים התיכון. אז נכון שתשמעו תגובות כמו "מפרץ קטן" "אין לאן להפליג" ולמרות זאת מפרץ אילת יפתיע אתכם בגדול וכנראה שגם תתמכרו ותרצו לחזור להפליג שוב. אחד היתרונות גדולים ביותר של הפלגה במפרץ אילת היא חווית ההפלגה בים "נטול גלים" (למעט מספר ימים בודדים בשנה שמתפתחת רוח דרומית המעלה גלים).

סתלבט דרומי

הים השטוח מאפשר הפלגה נעימה ושקטה, ובנוסף בונוס גדול מאד, האפשרות לעגון, ממש כמו במפרץ יווני או טורקי. באילת כמעט בכל הפלגה עוצרים לקפיצת ריענון, שנירקול, חתירה על סאפ, סטאלבט על הסיפון עם שתיה ואוכל טוב.
כל זה בשעה כשהיאכטה לא מטלטלת וההרגשה סבבה – יוון כבר אמרנו?

אבל רגע, מותר לזרוק עוגן באילת? איך נדע שאנחנו לא בשמורת טבע? איך נדאג לא לפגוע באלמוגים? הפתרון באילת מושלם. אין צורך לזרוק עוגן. ישנם מצופי קשירה בקרבת החופים המיועדים להיקשרות.

גישת חרטום פשוטה למצוף קשירת חבל אחד ואנחנו קשורים בבטחה מבלי לעבוד קשה ומבלי לפגוע בשמורת הטבע המדהימה.

את נקודות הקשירה האלה תמצאו בחוף הצפוני, חוף החשמל (דרומית לבסיס חיל הים), מול מרינה תור ים בדרום וגם מול חוף הנסיכה הדרומי שהוא הדרומי ביותר.

מפליגים עם מפרשים!

לחובבי המפרשים שבינינו, הרוח באילת אינה עוצרת! הרוח האופיינית היא צפונית, 10-20 קשרים.

רוח צפונית באילת היא רוח המגיעה מהחוף אל הים ולמרות עוצמת הרוח הים נשאר שקט, נעים ומתאים להפלגה ביאכטת מפרשים, וכן, תפגשו את הצפונית הזו גם בשעות הבוקר המוקדמות.

גולת הכותרת של המפרץ, היא הנוף עוצר הנשימה! הרי אדום שבכל יום ובכל שעה מחליפים צבע, השקיעות המטורפות (בעיקר בחורף) והמים הכחולים והצלולים של המפרץ!

מילה על מזג האוויר

אם תחזית מזג האוויר מנבאת גשם וקור זה הזמן לעלות על מטוס או להדרים עם הרכב ותוך זמן קצר אתה בעולם קיצי. בחורף האילתי יש יותר מ- 330 ימי שמש (90% מהשנה) וימי גשם בודדים, הרוח הממוצעת היא של 13 קשר והטמפרטורה הממוצעת היא של 22-20 מעלות ביום, טמפרטורת המים הממוצעת היא 23 מעלות. שלמה ארצי מיטיב לשיר זאת: יותר מזה אנחנו לא צריכים…

 

כמה דברים שכדאי לדעת על הפלגה באילת:

מרינה אילת

המרינה באילת מחולקת לשניים:

החלק החיצוני שמעבר לגשר, שם עוגנות יאכטות מסחריות וגם אנחנו ב"סייל" עוגנים שם עם כלי השיט שלנו. היתרון בחלק החיצוני הוא שאין מגבלה של שעות לפתיחת הגשר לצורך יציאה לכלי שיט גבוהים ולמפרשיות.

החיסרון הוא בימי החורף, ברוחות דרומיות, במקרים כאלה המרינה פשוט לא מוגנת מספיק וברוחות דרומיות חזקות, רוב היאכטות נכנסות לעגינה זמנית בחלק הפנימי.

החלק הפנימי, החלק הגדול והנכבד במרינה, בו עוגנות יאכטות וסירות פרטיות אבל תמצאו שם גם לא מעט יאכטות מסחריות שאין להן מקום עגינה בחוץ.

היתרון של המרינה הפנימית היא שהמרינה מאוד מוגנת, גם בסערות חזקות מאוד כמו האחרונה שפקדה אותנו במרץ 2020. החיסרון הגדול הוא במעבר מתחת לגשר לכלי שיט גבוהים ולמפרשיות. כלי שיט שיציאתם מחייבת את פתיחת גשר לכניסה ויציאה חייבים לעמוד במגבלת שעות פתיחה מוגדרות (בערך כל שעתיים בשעות היום, משתנה מידי פעם). מגבלה זו משמעותית במיוחד למי שמעוניין לצאת להפלגת ערב או לילה בים וחייב להיצמד לשעות הפתיחה של הגשר.

האזנה למכשיר הקשר VHF

באילת, כל כלי השיט, המרינה, נמל אילת, חיל הים והשיטור הימים מאזינים לערוץ 11. בערוץ 11 מתנהל כל הקשר בין הספינות והרשויות לגבי תנועת כלי שיט, בטיחות וספציפית באילת – גם מצב מצוקה.

כמובן לפי החוק יש להאזין לערוץ 16 במקביל, אך בכל זאת, כל התקשורת שלכם ב-VHF , כולל מצבי מצוקה, תהיה בערוץ 11.

קו 300 מטר מהחוף

כמו שכבר אמרנו, מפרץ אילת לא גדול ואינו עמוס בכלי שיט, במיוחד בקיץ ובסופי שבוע. באילת קיימים מצופי סימון לקו ה- 300 מטר מהחוף. מצופים צהובים בצורה של חצי חבית, בלילה המצופים מנצנצים בצבע לבן. אסור להיכנס לשטח הנמצא 300 מטר מכל חוף רחצה מוכרז (כל חוף שיש בו סוכת מציל). בנוסף, דרומית למרינה הדרומית (תור ים), כל רצועת החוף עד הגבול היא שמורת טבע, גם שם הכניסה אסורה!

בכל שאר החופים ניתן לחצות את קו ה- 300 מטר רק לצורך יציאה וכניסה. נכון שזה רשום בחוק ולא קראתם את זה כרגע פעם ראשונה, אבל באילת זה מסומן ונאכף.

גבולות ירדן ומצרים

אילת חולקת גבול ימי עם ירדן ממזרח ומצרים מדרום. בניגוד להפלגה במרכז הארץ, שם אם יצאנו מתחום המים הטריטוריאליים של ישראל, אמנם יצאנו מגבולות הארץ אבל עברנו למים בינלאומיים. באילת לעומת זאת, אין מים בינלאומיים בין שטח ישראל לירדן או למצרים ולכן המשמעות של הפלגה בקרבת הגבול היא בעצם הפלגה של כמה עשרות או מאות מטרים משטח מדינה אחרת,

לכן יש לשמור 100 מטרים מהגבול לפי הנחיות חיל הים. המלצתי היא לשמור מרחק של לפחות 300-400 מטרים.

בסיס חיל הים ונמל אילת

בסיס חיל הים באילת ממוקם בלב העניינים, דרומית לחוף "קיסוסקי" וקניון מול הים. יש לשמור מרחק של 100 מטר ממזרח לבסיס. לנמל האזרחי, הנמצא קצת יותר דרומה צמוד לדולפין ריף (דרומית לנמל), אין שטח סגור מוגדר אבל מומלץ להכיר ולהבין שמדובר בשטח תפעולי של הנמל.

אין כל סיבה להיצמד לרציף או לאוניות הקשורות אליו כי אנחנו עלולים להפריע, במיוחד בתקופה הזו שהנמל בשיפוצים ויש על הרציף עבודות שכוללות גם צלילות, פשוט אין סיבה להיות שם.

בכל מקרה כדאי לדעת ששטח המפרץ נחשב שטח תפעולי של הנמל ויש לדאוג לפנות דרך ולא להפריע לתמרון אוניות וגוררות הפועלות במפרץ. אני יכול להרגיע אתכם שאין הרבה תנועה בנמל וברוב המקרים לא תאלצו לשנות כיוון הפלגה עקב העבודות בנמל.

הפלגה בלילה

כלי שיט היוצאים להפלגה בלילה מודיעים לחיל הים על אזור ההפלגה שלהם, סוג כלי השיט, מספר האנשים ועוד שאלות שתשאלו על ידם. התקשורת מתבצעת דרך מכשיר הקשר בערוץ 11 או טלפונית (08-6366479) במידה ולא תודיעו – חיל הים יעלה מולכם ויבקש את הפרטים הנדרשים.

צפיפות ועומס כלי שיט

בימי הקיץ ובעיקר בסופי השבוע ישנה תנועה ערה של כלי שיט, במיוחד 1,000 מטר דרומית לחוף הצפוני של המפרץ. באזור זה אסורה לחלוטין הפלגה של אופנועי ים ואסורה הפלגה של סירות מצנח. גם לשאר כלי השיט מומלץ להגביר ערנות ולהשתדל להדרים כמה שניתן (כמובן בהתאם למצב הים).

לסיכום, הפלגה באילת מומלצת ביותר למשיטים בכל הדרגות אנחנו מחכים לכם!

דילוג לתוכן