EN

חיפוש

בלוג הפלגה בים הצפוני 6 – בים הצפוני, לאמסטרדם

כתבו וצילמו: מרינה קרן ושי גורביץ

מרינה ושי יצאו להפלגה מרתקת בים הבלטי, בואכה לאוקינוס האטלנטי. אנו מפרסמים את פרקי המסע שלהם בכחול. בתחתית כל מאמר קישור לפרק הבא.

תחנת הניווט ב Downwind

Cuxhaven - Amsterdam

אנחנו יוצאים בבוקר מערבה מ- Cuxhaven לכיוון הים הצפוני, כאשר הזרמים נגדיים אך לא חזקים ולפנינו הפלגה של כ- 210 מייל שאמורה לארוך כ- 30 שעות. הכל כמובן בתלות ברוחות ובזרמים שמשנים את כיוונם כל 6 שעות בערך בהתאם לגאות ולשפל. המתנה של יום אחד ב- Cuxhaven הבטיחה לנו מזג אויר שמשי ונעים עם רוח גבית קלה רוב הדרך. לקראת הלילה אנחנו מתכוננים להפלגה במשמרות, ומכינים ב"גראז" עמדת ניווט ושליטה הניתנת להגנה ע"י הספריהוד.
העמדה כוללת שני מסכים של ריימרין אקסיום 7, וטאבלט "12 נוסף עם תוכנת נאוויוניקס. אנחנו בצוות של שניים בלבד, כך שבכל משמרת אחד מאיתנו יהיה לבד, ובזכות עמדת השליטה שבספרייהוד אנחנו יכולים להישאר באזור המדרגות ולבצע משם את כל מה שנדרש כולל תפעול ההגה האוטומטי, בלי צורך בכלל לצאת אל הקוקפיט או אל מאחורי ההגאים. יציאה לקוקפיט תיעשה רק אם ממש חייבים, ורק עם רתמת בטיחות.

על מנת להימנע מאזורים רדודים במפה אנחנו מפליגים רוב הזמן בנתיבי השייט. צריך להקפיד על הפלגה בנתיב הנכון, לעקוב אחרי כלי שייט בסביבה ולפנות דרך מתי שצריך. במעבר מול האיים הצפוניים של הולנד, יוצאות מדי פעם במרוכז קבוצות גדולות של כלי שייט שחוצים את נתיב השייט שלנו, ולפעמים ממש מורכב להבין מי נמצא בנתיב התנגשות ומי לא. אנחנו משתמשים בנתוני ה- AIS כדי לקבל זמן ומרחק חליפה צפויים, ובלילה זה ממש הנתון הרלוונטי היחידי כי בין בליל אורות הניווט של כל כלי השייט החוצים אי אפשר להבין איזה אורות שייכים לאיזה מטרה. בסופו של דבר כולם חולפים אותנו מספיק רחוק לפני החרטום או מאחורי הירכתיים, ואנחנו לא נדרשים לפינויים דחופים.

הלילה שחור משחור. אין עננים ואין ירח, אפילו לא חרמש קטן… ממש לא מובן לאן הירח נעלם! אנחנו מעבירים חלק מהזמן באיתור כוכב הצפון בעזרת מערכות הכוכבים המוכרות – העגלה הגדולה, העגלה הקטנה, הקסיופיאה וחץ הצפון. יש אישור שהצפון במקום הנכון! 😊

מרינה Seaport באמסטרדם

אמסטרדם

הזריחה בלב ים יפה כתמיד, ולאחריה מתחיל קצת להתחמם. לקראת הצהריים אנחנו נכנסים למרינה Seaport באמסטרדם (IJmuiden) ומוצאים מקום עגינה Long Side שמתאים לקיל העמוק שלנו. למחרת מבקשים מאיתנו לעבור מקום, אז אנחנו מנצלים את זה למעבר דרך תחנת התדלוק ואח"כ נכנסים לעגינה חדשה עם חרטום לרציף בעל אצבע קטנה, כשהירכתיים קשורות לעמודים גדולים (ורחוקים). צורת העגינה הזו מותאמת לגאות והשפל האופייניים לאזור זה, וצפויים להיות כ- 2.5 מ' בימים הקרובים. 
המרינה גדולה יחסית ומכילה גם כלי שייט מסחריים גדולים יותר. היא פתוחה 24/7 למרות הגאות והשפל, אך יש לשים לב שבקרבת הפתח נוצרים זרמים חזקים עם שינויי הגאות, והזרמים האלה מטלטלים את הסירות והרציפים הצפים. יש במרינה את כל השירותים הרגילים כולל רציף תדלוק, שירותים ומקלחות, מכונות כביסה, מסעדות ותחבורה ציבורית.
אמסטרדם יפהפייה כתמיד, ואנחנו מטיילים בעיר להנאתנו במשך מספר ימים.

לפרק הבא בבלוג ההפלגה בים הצפוני – חצית אמסטרדם דרך North Sea Canal

לפרק הקודם בבלוג ההפלגה בים הצפוני – חוצים את תעלת קיל לאורכה

שי גורביץ

חובב שייט וטיסה, משיט 40, מבעליה של היאכטה FREEDOM בהרצליה.
sgoorevitch@gmail.com

מרינה קרן

שייטת בנשמה, משיט 40, מפליגה הרבה בעולם, בעלת ה- Downwind.
mary.keren777@gmail.com

מבצעים הפלגות דליברי

דילוג לתוכן