EN

חיפוש

סיכום אולימפי - פריז 2024

מאת גל קדר צילום -

: iQfoil Class / Sailing Energy

תום ראובני – זכה במדליית זהב בדגם ה-IQ FOIL, הראה יכולת יוצאת דופן ובעיקר, התעלה על עצמו בגמר. זוהי הפעם הראשונה שתום זוכה במדליה כלשהיא בתחרות גלישה כגון אליפות עולם או אולימפיאדה.

שרון קנטור -זכתה במדליית כסף באותו הדגם, עם הופעה מרשימה ויציבות לאורך כל התחרות!

נועה לסרי וניתאי חסון – עלו לגמר בדגם ה-470 המעורב, מה שמצביע על הכנה מעולה. הם היו לא רחוקים מזכיה במדליה, אם הרוח הייתה משתפת יותר פעולה…

שי קקון – שייטת בדגם ה-ILCA, הציגה תוצאות גבוהות ויכולת תחרותית מצוינת. זו האולימפיאדה השנייה בה שי משתתפת והניסיון אותו היא צוברת חשוב מאוד!

עומר ורד וילנצ'יק – שייט בדגם ה-ILCA, הפגין ביצועים יפים כצעיר המשתתפים, יש לנו עתיד בדגם זה!

גל צוקרמן – גולשת בדגם ה-KITE FOIL, עלתה לגמר!

דור זרקה – גולש בדגם ה-KITE FOIL, גלש מעולה וסיים במקום ה-13.

במהלך התחרויות, תנאי מזג האוויר השפיעו באופן משמעותי על ביצועי השייטים והגולשים. היעדר רוח בחלק מהימים מנע מהשייטים לשפר את מיקומיהם, והיווה אתגר משמעותי בתחרויות. תנאים אלו חידדו את הצורך בהתמודדות עם מצבים בלתי צפויים במים.

 

ההצלחה הייתה תוצאה של עבודה קשה והתמחות של צוות מקצועי:
מאמן ראשי: אלי צוקרמן – ניהל את הכשרת השייטים והכנתם לתחרויות במקצועיות רבה. אלי משמש בתפקידו כבר למעלה מעשור ומייצר שקט ויציבות במערכת…

המאמנים האולימפיים: שחר צוברי, גל פרידמן, גידי קליגר, ארז אליהו ושחף אמיר, כולם התגייסו למטרה ונתנו לספורטאים לא רק הדרכה מקצועית נכונה, אלא גם הדרכה מנטלית ויציבות נפשית במהלך שנה לא קלה בה שקט נפשי היה יותר חשוב מהכנה מקצועית.

ועם המבט קדימה, לקראת  אולימפיאדת לוס אנג'לס 2028:

 

כדי לשמור על ההישגים ולהמשיך להצליח באולימפיאדת לוס אנג'לס 2028, על נבחרת השיט והגלישה הישראלית לפעול בכמה מישורים חשובים:

 

  1. המשכיות והכוונה מקצועית – חשוב להמשיך ולפתח את השייטים והגולשים הצעירים, תוך שימור ההשקעה וההנחיה מהמאמנים הראשיים. השקעה בהכשרה ובמיקוד בתחומים הספציפיים של כל דגם תסייע לשמור על רמה גבוהה של ביצועים. מכיוון שיש לנו כבר מאמנים עם יכולות מוצלחות וניסיון אולימפי, חשוב לשמור עליהם לקמפיין הבא!
  1. הכנה לתנאי מזג האוויר – חשוב להכין את השייטים להתמודד עם מגוון רחב של תנאי מזג אוויר. תוכניות אימון שיכללו סימולציות של תנאים שונים ותרגולים בתנאים קשים יכינו את המתמודדים טוב יותר לתנאי תחרות לא נוחים.
  1. פיתוח טכנולוגי ושיפור ציוד – השקעה בציוד מתקדם ובטכנולוגיות חדשות יכולה לשפר את הביצועים ולהעניק יתרון תחרותי. שילוב של טכנולוגיות מתקדמות וחדשניות יסייע לשייטים ולגולשים להפיק את המרב. כמו כן, פיתוח השיט בדגמים אולימפיים נוספים כמו מפרשית ה-49 חשוב על מנת לצור עוד אופציות התקדמות לשייטים הצעירים.
  1. תמיכה פסיכולוגית ופיזית – טיפול מקצועי ושמירה על בריאותם של הספורטאים חשובים לא פחות מהכשרה פיזית. עבודה עם פסיכולוגים ספורטיביים ושמירה על תוכניות כושר מותאמות אישית יכולים לשפר את ההתמודדות עם הלחץ ולטפח את הביצועים.
  1. המשכיות בתמיכה ובמימון – השקעה מתמשכת בתמיכה ובמימון לנבחרת תשמור על מוטיבציה גבוהה ויכולת להתקדם. חשוב לייצר קשרים עם תורמים, ספונסרים, ותומכים שיבטיחו שהנבחרת תוכל להמשיך להתפתח ולהשיג את מטרותיה.
  2.  

אולימפיאדת פריז 2024 שמה את נבחרת השיט והגלישה של מדינת ישראל על המפה, עם הישגים מרשימים ומדליות. ההצלחה בתחרויות אלו מדגישה את כשרונם של השייטים והגולשים, אך גם את האתגרים הקיימים. כדי לשמור על ההישגים ולבטח הצלחה נוספת באולימפיאדת לוס אנג'לס 2028, יש להמשיך להשקיע, לפתח ולתמוך בספורטאים ובצוות המקצועי.

 

ומעבר לכך, יש לשמור על רוח השייטים: צניעות, ענווה ושקט יביאו אותם רחוק, הרבה יותר ממה שהרוח מאפשרת!

דילוג לתוכן