EN

חיפוש

העלאת כלי שיט לעגלה – טיפים

ליאור אליהו

במדור הקרוב אני רוצה להתייחס לנושא העלאת הסירה מהמים אל הטריילר (העגלה הגוררת). בעקבות חורף חלש מאוד השנה, נוצר מצב בו מצב מפלס המים בכנרת בפתיחת עונת 2016 נמוך מאוד . בעקבות כך, נוצרות בעיות שלא היינו מודעים אליהן בשנים האחרונות.

במדור הקרוב אני רוצה להתייחס לנושא העלאת הסירה מהמים אל הטריילר (העגלה הגוררת).
בעקבות חורף חלש מאוד השנה, נוצר מצב בו מצב מפלס המים בכנרת בפתיחת עונת 2016 נמוך מאוד . בעקבות כך, נוצרות בעיות שלא היינו מודעים אליהן בשנים האחרונות.
הבעיה הראשונה היא שבמספר חופים מקום ההשקה של הסירה למים התרחק משמעותית ממקום עגינת הסירה. בחופים מסוימים במערב הכנרת יש לנסוע מרחק של 600-800 מטר עם הסירה והטרקטור בכדי להגיע למים. הדבר יוצר לנו מקום הורדה חדש. עומק המים נהיה רדוד מאוד ומכשולים אשר נמצאים במים זמן רב בעומק, נחשפים לפתע.
הסכנה במכשולים אלו היא שכאשר נגיע עם הסירה בהורדה או בעלייה הם יגרמו לנו נזקים בין אם לגוף הסירה או למדחף או לעגלה. בירידה למים בתחילת יום, אם נהג הטרקטור אינו מכניס אתכם לעומק בו הסירה צפה לגמרי אל תניעו עדיין. העמידו  צופה מאחור שיוכל לזהות מכשולים ודאגו כי הסירה צפה לגמרי לפני הנעתה. רק אחרי שאתם צפים ומנותקים מהעגלה הניעו את הסירה ושלבו אחורנית בעדינות. השתדלו לצאת בכמה שפחות גז כך שאם חלילה נתפס לכם משהו בפרופלור או בברך הסירה, יגרם מינימום נזק .
בנוסף, הקפידו לא להעלות יותר מידי חול מהקרקעית, החול עלול להיכנס ישר למנגנון הקירור של המנוע ולגרום לנזקים רבים. ביציאה מן החוף לכיוון ה 300 מטר, הקפידו להביט על מד העומק ולראות באיזה עומק אתם נמצאים, בנקודות מסוימות בכנרת למרות שהן רחוקות, כמעט ואין עומק, חייבים לשים לב גם לסירה גם למדחף וכמובן למפליגים שלנו אם הם רוצים לקפוץ ולרדת למים – דעו תמיד באיזה עומק אתם מפליגים, עוגנים, או נמצאים.
 
לאחר שסיימנו את היום ואנחנו רוצים לחזור ולשוב לעגלה שלנו כמה עצות לי אליכם: הראשונה, הקפידו להזמין את העגלה שלכם בזמן. זאת אומרת לא מוקדם מדי ובכך תייבשו את נהג הטרקטור לחכות לכם, ולא מאוחר מדי כי אז תחכו הרבה זמן.
בחופים המזרחיים אני ממליץ להתעדכן בתחזית הרוח המערבית ובכך לדעת פחות או יותר מה הצפי לעליית גובה הגלים בכינרת כתוצאה מהרוח וכך לתכנן את השעה משוערת שאתם צריכים לסיים.
הכנרת יפה ורגועה אך פנים רבות לה, אני ממליץ לא לשוט כאשר היא רוגשת וכועסת עם גלים חזקים ורוח שמשתוללת … לגבי העלייה לעגלה היא נהיית מסוכנת במיוחד כשהגלים גבוהים ומכים בחוזקה.
 
אז הזמנו עגלה לסירה ואנחנו רוצים לעלות, כמה טיפים לי אליכם:
* בקשו מהמפילגים הנמצאים בחרטום הסירה לעבור אחורנית… לרוב הם יסתירו לכם את העגלה ויגרמו לקושי בעלייה.
* בקשו מהמפליגים לשבת בצורה מאוזנת מבחינת משקל בסירה שלא כולם יהיה בצד אחר וכך הסירה תהיה בהטיה בזמן העלייה לעגלה.
* הקפידו כי כל המפליגים, כולל ידיהם, רגליהם וגופם בתוך הסירה!
* שימרו על מהירות איטית קבועה בדרך אל העגלה – גז רציף יגרום לכם להגיע מהר מדי גם אם זה רק שילוב קדימה, לכן הדרך המומלצת היא שילוב קדימה והוצאה לניוטראל בכל שתי שניות, כך הסירה תשמור על מהירות איטית ובנוסף לא תאבד כיוון בגישה לעגלה.
* אם לסירה שלכם מנוע "ברך", הקפידו לפני הגישה לעגלה להרים אותו קצת ולאחר סיום הגישה להרים אותו לגמרי, רוב הנזקים של פרופלורים וברכיים של סירות נובעים מחוסר הרמה של ברך הסירה בעת הגישה לעגלה וחוסר הרמת הברך של הנהג.
* אם אתם רואים שאתם מתחילים גישה לעגלה ואתם עקומים והגישה איננה טובה – בטלו!! קחו אחורה והתחילו מחדש אין סיבה להיכנס עקום ובכל מחיר. קחו לכם מספיק מקום לפני העגלה לשוט בקו ישר ובאופן בטוח והיכנסו שוב במהירות איטית ומבוקרת .
* הישמעו להוראות מפעיל הטרקטור, הוא שם בשביל לעזור לכם ובעל ניסיון רב, של כל הזוויות והעומקים במקום העלייה לעגלה.
* לאחר היציאה מהמים והנסיעה עם הטרקטור בחוף אל תשכחו לדומם את המנוע. מנוע ללא מים לקירור יתחמם ויינזק קשות גם אם זה יקרה לכמה דקות בלבד, וחבל .
  
 
דילוג לתוכן