גולשים גם בחורף? כך תבחרו חליפה מתאימה

איתמר אלוני

גלישה בחורף הישראלי איננה דבר חריג, מזג האוויר נוח והכינרת שקטה רוב הימים. מיעוט המפליגים והתנועה הפחות עמוסה, תורמים גם הם לחוויית הגלישה. גם הים התיכון מזמין בחורף פעילות ימית. טמפרטורת המים ברוב חדשי החורף גבוהה מטמפרטורת המים בחדשי הקיץ באירופה. אך עומס הקור המוגדר כשילוב טמפרטורות נמוכות לרוח הנוצרת בשל מהירות ההפלגה , מחייב אותנו להתלבש בהתאם, ביחוד אם אנחנו רוצים לגלוש מעבר לדקות ספורות וליהנות גם מההפלגה עצמה. ריכזנו כמה טיפים על מנת שתוכלו לבחור את חליפת הגלישה הנוחה ביותר עבורכם.

גלישה בחורף הישראלי איננה דבר חריג, מזג האוויר נוח והכינרת שקטה רוב הימים. מיעוט המפליגים והתנועה הפחות עמוסה, תורמים גם הם לחוויית הגלישה. גם הים התיכון מזמין בחורף פעילות ימית. טמפרטורת המים ברוב חדשי החורף גבוהה מטמפרטורת המים בחדשי הקיץ באירופה. אך עומס הקור המוגדר כשילוב טמפרטורות נמוכות לרוח הנוצרת בשל מהירות ההפלגה , מחייב אותנו להתלבש בהתאם, ביחוד אם אנחנו רוצים לגלוש מעבר לדקות ספורות וליהנות גם מההפלגה עצמה. 
ריכזנו כמה טיפים על מנת שתוכלו לבחור את חליפת הגלישה הנוחה ביותר עבורכם.
חלק עליון בלבד או גם חלק תחתון?
היום ניתן למצוא במחירים נוחים בגדים טרמיים כגון חולצות לייקרה עם פליז אשר ניתנים ללבישה עליונה או תחתונה בלבד, לא מדובר בחליפה אלא בחולצה או מכנס. בגדים אלו נוחים בעיקר בימים בהם טמפרטורת המים עדיין נעימה אך האוויר צונן ובעת הגלישה קריר. החיסרון של בגדים אלו הוא שברגע שהם נרטבים, הם פחות נוחים ונעימים לגלישה. אני מציע להשתמש בהם בעיקר בסתיו ובאביב ואם עדיין לא רכשתם חליפת גלישה. הבגדים הללו מתאימים לשימושים נוספים כמו ריצה, חתירה ולסוגי ספורט נוספים, עלותם נמוכה מעלות חליפה כך שכדי להתחיל בהם.
חליפה מלאה או חלקית?
האם אתם רוצים כיסוי לכל הגוף או רק למרכז המסה, ומוכנים שהגפיים יהיו חשופות? בדרך כלל חליפות מלאות עבות יותר ומחממות יותר לעומת חליפות חלקיות. חליפות חלקיות גמישות יותר אבל לא מחממות את כל הגוף. אני חושב שלחורף הישראלי חליפה חלקית מספיקה. בדרך כלל לא גולשים בימים קרים מאוד מכיוון שהם מלווים בסערות בגשם וברוחות חזקות שאינם מאפשרים תנאי גלישה נעימים בכינרת.
מה עובי החליפה?
עובי החליפה נמדד במ"מ, 3/2 משמעו שעובי החליפה הינו 3 מ"מ בגוף ו-2 מ"מ בגפיים, עובי זה טוב בעיקר לסתיו ולאביב. אם אתם מתכננים גלישה בימים הקרים של החורף, תתאים לכם חליפה עבה יותר. המקסימום הינו חליפת 5/4, כל עובי מעל ל-5 מ"מ יהפוך את הגלישה למסורבלת ולא נוחה.
הבד ממנו מיוצרת החליפה – נאופרן
רוב חליפות הגלישה מיוצרות מנאופרן ולכן אתעכב על חומר זה שהוא גם הנפוץ ביותר. אם כל החליפות עשויות מאותו חומר מדוע המחיר שונה? גמישות הנאופרן ממנו עשויה החליפה קובע את מחירה. חליפה גמישה יותר תהיה יקרה יותר. כמובן שגמיש משמעו גם נוח יותר, אז תעשו את השיקול: עלות מול תועלת. אוסיף לכם נתון נוסף – ככל שהחליפה גמישה יותר היא תחזיק מעמד יותר זמן. לשיקולכם!
תפרים או הדבקות?
האם החליפה מודבקת או תפורה? כיצד מחוברים השרוולים ושאר חלקי הנאופרן זה לזה? לא מדובר רק באסתטיקה אלא גם בנוחות. לרוב, חליפה מודבקת תהיה גם תפורה, והדבר יקטין את חדירת המים דרך התפרים. חליפה תפורה תהיה זולה יותר, אבל תהיה בה כנראה כניסת מים דרך התפרים.
חשוב לוודא כי התפרים הם כפולים וכי אינם פרומים (בעיקר בחליפות משומשות).
למדוד לפני רכישה!
לכל חליפה יש מידות משלה ואת גזרתה  הייחודית, לא מדובר באסתטיקה אלא בנוחות. אל תוותרו על מדידת החליפה לפני הרכישה, למרות שלא ניתן להרטיב את הגוף ואת החליפה על מנת להחליק לתוכה בחנות…
הטיפ שלנו – הישארו בבגד ים, ליבשו שקית פלסטיק על כל רגל והחליקו לתוך החליפה. חיכוך הניילון בבד קטן יותר ונעים יותר כשאתם יבשים. לא נוח ולא נעים למדוד חליפה "על יבש", אבל חובה לעשות זאת על מנת שתוודאו שהחליפה יושבת עליכם נח ונכון וכי היא צמודה מספיק לגוף.
במידה והחליפה איננה צמודה, כל טיפת מים שתיכנס פנימה תקפיא אתכם. לסיכום עוד טיפ חשוב: להעדיף  חליפה צמודה יותר.
זהו, כל שנשאר הוא להמשיך ולגלוש!