EN

חיפוש

כמה עולה להפליג סביב לעולם?

מאת: מומי אביטל

לעזוב את חיי היום-יום ולצאת להקיף את העולם ביאכטה היא החלטה רצינית בכל קנה מידה. גם קבלת החלטה על "סתם" יציאה להפלגה ארוכה עם כל המשפחה מחייבת פתרון של שאלות רבות. אחת השאלות החשובות שיש להתייחס אליה היא: "כמה זה עולה?"

משפחת אביטל, שני מבוגרים ושלושה ילדים מפליגים על סיפון היאכטה שלהם מדגם לאגון 380 כבר למעלה משנה. הם יצאו מהים התיכון בקיץ 2015, ונכון לכתיבת שורות אלו הם נמצאים כבר באוקיאנוס הפאסיפי בדרכם לטהיטי וניו זילנד. משפחת אביטל שיתפה אותנו באמצעות הבלוג שלהם בצד הכלכלי של ההפלגה.

הז'אנו 64 החדשה היא "מפלצת". היא הפכה ליאכטת הדגל של ז'אנו במקום הז'אנו 57. מבחינת הגודל היא קרובה להגדרה של "סופר יאכטה" או יאכטת-על.

קניית היאכטה

קנינו יאכטה מדגם קטמרן משנת יצור 2009, מאובזרת ושמורה מאוד, יד ראשונה ממהנדס טילים "יקה". ביאכטה סידור תאים שונה מהרגיל: שלושה תאי שינה ולא ארבעה. המחיר ששילמנו היה 890,000 ש"ח (207,000 יורו). זה מחיר לא זול ליאכטה וניתן להשיג יאכטה טובה וזולה יותר אם מתפשרים על אחד מהפרמטרים הבאים: גיל היאכטה, ככל שהגיל עולה המחיר יורד, יאכטה מחברת השכרה ולא מבעלים פרטיים, יאכטה בעלת גוף יחיד ולא קטמרן. אנחנו בחרנו לא להתפשר על שני הפרמטרים הראשונים כדי להיות שקטים יותר בנושא כשירות להפלגה ארוכה וגם כדי להפליג ביאכטה בעלת סיכוי טוב להימכר בסוף הטיול. מעבר לקנייה עצמה הוצאנו כ- 150,000 ש"ח  על הכנות שכללו: תהליך הקנייה (שמאי, רישום, טיסות וכדומה), השלמת ציוד שנראה לנו חשוב (מתפיל מים, מפרש נוסף, טלפון לווייני, פאנלים סולריים ועוד), טיפולים ליאכטה (antifouling ותיקון ליקויים שמצא השמאי) בנוסף השלמנו עזרי ניווט לדרך (מפות וספרות מקצועית).

שילמנו מראש לשנה כל מה שיכולנו: ביטוח נסיעות, ביטוח ליאכטה, דקות אויר לטלפון לוויני ושאר ירקות. יצאנו לדרך כשאנחנו בטוחים (וטעינו) שיש לנו יאכטה מוכנה ב 110% למסע, ושעכשיו נותרו לנו "הוצאות שוטפות" בלבד.

משפחת אביטל בפעולה

מהן ההוצאות השוטפות?

לחובבי המספרים ורואי החשבון, בקצה הפוסט (ראה בסוף הרשימה) מצורפת רשימה המפרטת את ההוצאות החודשיות (יש זמן ביאכטה לספור כל גרוש שיוצא). אבל החתך לפי חודשים קצת מטעה, יש הוצאות גדולות שנוחתות כמו חציית תעלת פנמה, או רכישה של תוספות ליאכטה (דינגי חדשה, גנרטור רוח). מצד שני יש חודשים שאת רובם בילינו בחצייה ארוכה ש"לא עלתה" לנו כלום, ככה שהממוצע יותר מעניין. המחירים הם ביורו, המטבע ששלט לנו בארנק ברוב המסע.

חודש ממוצע עולה לנו כ 4,169 יורו. שליש מהתקציב (1,384 יורו) יוצא על אחזקה של היאכטה: שדרוגים, תיקונים, טיפולים, קניית חלקי חילוף לגיבוי. 700 יורו (17%) הולכים לסופר: מזון, ירקות, חומרי ניקוי, גז לבישול. ההוצאה הגדולה הבאה המהווה 15% (624 יורו) הולכת לביטוחים ובריאות. בסעיף ה"שונות" (10%) יש כל מיני דברים שלא נכנסים בשום מקום: משקפי ראייה שצנחו לים, ספרי קריאה, תספורות, תעלת פנמה וחיות אחרות. שישה אחוזים עולים טיולי היבשה (השכרת רכב, כניסה לאתרים) ועוד שישה אחוזים משולמים כדמי עגינה ותשלומי מרינות שונים. 11 האחוז הנותרים מתפזרים על פני הוצאות הדלק, אינטרנט, מסעדות, מפות, מיסי כניסה ויציאה למדינה וכביסה.

"כחול" מזמין כל שייט שיכול לתרום ולשתף במידע בנושא עלויות שיט לכתוב אלינו.


המשפחה מתחזקת בלוג ובו לא מעט חוויות מעניינות מהמסע. רוצים לקרוא עוד: גלשו לכאן 

פילוח הוצאות חודשיות
דילוג לתוכן