EN

חיפוש

דייג אוהב דגים 27#

מאת יוסי חזום

רכשתם יאכטה ואתם רוצים להתחיל לדוג ממנה? קודם כל תתחדשו. עכשיו בואו ותבחרו איזו שיטת דיג מתאימה לכם...

טרולינג
טרולינג הוא גרירת חוטי דיג במהלך ההפלגה של היאכטה. אנו מורידים פיתיונות מלאכותיים (דמויים) שקשורים לקצה חוטי הדיג שלנו, אשר שוחים בצורה המזכירה לדגים הטורפים דגים אמיתיים הנמצאים בים, כך אנו גורמים לגירוי יצר התקיפה אצל הדגים הטורפים. לכל דמוי כזה מחוברים קרסים חדות אשר תפקידן להינעץ באזור פה הדג. מכאן תפקידנו הוא לגלול את החוט חזרה לרולר (מגלול) ולהעלות את הדג אל הסיפון.
 
רבות כתבנו על הטרולינג, אך נחזור כאן על עקרונות השיטה וההבדלים בין דיג מיאכטת מפרש לבין דיג מיאכטת מנוע. לדיג טרולינג אנו זקוקים למקל ורולר (מגלול) ייעודיים. חשוב שהמקלות יהיו קצרים ולא ארוכים לשם נוחות באחסון.
 
כמות המקלות שאנו יכולים לגרור בעת ובעונה אחת תלוי בסוג היאכטה, ברוחבה ובמספר ההתקנים לנעיצת המקלות. לניסיון ולמקצועיות של השייט הגורר ולמזג האוויר באותו היום חשיבות לא פחותה בקבלת ההחלטה לכמות המקלות שנגרור. למתחילים מומלץ לגרור מקל אחד ולהתקדם לשניים רק לאחר לימוד טכניקת הגרירה, תוך מתן דגש על סיבוב (מהפך) ללא הסתבכות בחוטים. רק לאחר רכישת ניסיון ניתן להוסיף עוד מקלות למערך הקיים.
ריבוי מקלות דורש צוות גדול ומנוסה ומגדיל את הסיכויים לתפיסת דגים מבחינה סטטיסטית ומבחינת דימוי להקת דגי פיתיון רבים בים.
 
יש להצטייד במספר רב של דמויים כדי שתהיה לנו האפשרות להחליפם במהלך ההפלגה, בין אם עקב איבוד דמוי, או שבירת דמוי, או מכיון שנרצה לשנות צבע דמוי בהתאם לעונה/ליום/ולאחוזי התפיסה במקלות האחרים.
דמוי מנצח באותו היום חייב להישאר במים וחייבים להחליף בשאר המקלות את הדמויים לצבע ולגודל של הדמוי המנצח כי זה מה שהדגים רוצים "לאכול" כרגע.
 
מומלץ לקשור את הדמויים בחוטי ניילון איכותיים ובלתי נראים ו/או נטמעים במים ולא בכבלי ברזל/נירוסטה וכו'. יש לזכור כי דמוי איכותי ומניב תפיסות הוא דמוי שמדמה דג פיתיון טבעי במים ולא פלסטיק קשור בחוטי ברזל ובקליפסים היוצרים בועות ורעש בלתי טבעי. השעות המומלצות לטרולינג הן שעות הבוקר המוקדמות – אור ראשון ושעות האור האחרון – שקיעה. כמו כן יש חשיבות מכרעת לעונה ולחודשי השנה שאנו דגים בהם.
 
יש להקפיד ולבדוק במהלך ההפלגה את קצה המקל ולהבחין האם המקל נע בצורה נכונה. מקל המקבל כיפוף קבוע או מקל שאינו מתנענע בקצה באופן קצבי ונכון מעיד על דמוי שאינו שוחה היטב, ו/או דמוי שתפס ניילון ו/או דמוי שנתפס בחוט של עצמו. יש להתאים את מהירות ההפלגה בהתאם לדמויים שאנו גוררים. בעת רכישת הדמוי מצוין על הקופסא מה המהירות המירבית והממוצעת בה יש לגרור את הדמוי המסוים. בכל מקרה אין לעבור מהירות של- 6-7 קשרים בגרירה מכיוון שהדמויים מאבדים מיעילותם ומצורת השחייה שלהם. אין לערב דמויים המיועדים להפלגה מהירה עם דמויים המיועדים להפלגה איטית. הדבר יוצר בעיות בעת ההפלגה ויכול לגרום לסיבוך בחוטים.
 
יש לזכור בעת תפיסת דג כי המגלול (הרולר) אינו מיועד להילחם בדג, זה תפקידו של המקל, יש להשתמש בכוח של המקל בתנועות מטה ומעלה (פימפום) ולאסוף חוט במגלול והכול תוך סבלנות רבה ותוך הערכה נכונה של כוחו וגודלו של הדג.
תנועות מהירות ואיסוף כוחני של החוט ללא הקפדה על תנועות נכונות והפעלת כוח סביר תוך שימוש נכון בקלאצ' של הרולר ייגרמו לקריעת החוט, פתיחת הקשירות, קריעת פי הדג ובסופו של דבר לאיבוד הדג.
 
יש לכוון את הקלאצ' (הברקס) ברולר בצורה כזו שניתן יהיה למשוך חוט בהפעלת כוח סביר והכוונה לא להדק חזק מדי ולא רפה מדי. אין להדק את הקלאצ' במהלך הלחימה בדג אלא במקרים יוצאים מן הכלל וזאת כדי לתת לדג את האפשרות ל"קחת" חוט מבלי לקרוע את עצמו או את החוט.
לשם הרמת הדג לסיפון יש להצטייד במכשיר הנקרא גאנץ' (קאדום) מברזל בעל חוד בקצהו. אין להרים את הדג בעזרת החוט בלבד ויש לזכור כי משקל הדג במים שונה ממשקל הדג מחוץ למים.
חשוב – יש להקפיד ולשטוף ביסודיות את הציוד לאחר חזרתנו למרינה, במים מתוקים, לייבש ולאחסן.
 
הורדת חוטים – בולוס
שיטה זו מיועדת לדיג בשיטת הפיתיונות ומתבצעת כשיאכטה עוגנת בלב ים או נמצאת בלב ים, בהיסחפות (דריפט) וללא עוגן. בשני המקרים שיוסברו בהמשך המנוע כבוי והדיג מתבצע על ידי הורדת חוטים המצוידים במשקולות לכיוון הקרקעית.
שתי השיטות דומות וזהות בציוד הדיג, בפיתיונות ובאזורי הדיג, השוני היחידי הוא שבשיטה הראשונה כלי השיט עוגן ובשני כלי השיט נסחף עם הרוח (דריפט) ומכסה שטח נרחב יותר של ים.
 
דיג בעגינה-
דיג זה מתבצע בעומק הים ורק לאחר עגינה מוחלטת של כלי השיט מעל נקודת הדיג .
בבואנו למקום שבחרנו בעזרת מכשיר ה- GPS עלינו קודם כל לזהות את הנקודה בעזרת מכשיר הסונאר שלנו ורק לאחר שזיהינו בוודאות את הנקודה עלינו לתכנן את שיטת העגינה שנבצע מעל הנקודה.
יש לזכור כי עגינה לא נכונה או מרוחקת מהנקודה לא תניב מאומה פרט לבילוי נעים של כמה שעות עם החברים.
יש לדעת מהיכן נושבת הרוח ולהפליג לכיוונה כשאנו עוברים את הנקודה. לאחר שחלפנו על הנקודה כשהחרטום לכיוון הרוח אנו מטילים את העוגן, ממתינים מספר דקות לנעיצתו בקרקעית ורק לאחר שהחרטום מופנה לכיוון הרוח והירכתיים לכיוון נקודת הדיג אנו מתחילים לשחרר את חבל העוגן וזאת עד לנקודה שהירכתיים יעמדו בדיוק מעל נקודת הדיג.
סוג העוגן ואורך החבל יותאמו לסוג הקרקע ויש ללמוד את סוגי הקרקע באזור וכמובן להצטייד בעוגנים מתאימים.
במידה ואנו נמצאים בתקופה של רוח משתנה מומלץ להטיל 2 עוגנים במרחק של 20-40 מטר האחד מהשני וזאת כדי להישאר מעל נקודת הדיג גם בשינוי כיוון הרוח .
 
דיג בהיסחפות (דריפט)-
דיג זה מתבצע בדיוק כמו שמו. אנו מורידים את החוטים לאזור הקרקעית תוך תשומת לב רבה לעומק הנמצא באזור והתאמת אורך החוטים בהתאם.
לאחר שהורדנו את החוטים כשבכל קצה חוט יש פיתיון, אנו מאפשרים ליאכטה להיסחף עם הזרם בהתאם לכיוון הרוח ועוצמתה וכך מכסים שטח ים נרחב.
את המקלות אנו מחזיקים ביד כדי לחוש אם יש אכילה של הפיתיון ע"י הדגים, בשיטה זו ניתן גם להניח את המקלות בסטנדים המיועדים למטרה זו ולהקפיד על קלאץ' מהודק אך לא מהודק מדי.
בשיטה זו נהוג להשתמש גם בעוגן צף גדול אשר מאפשר לנו להאט את היסחפות היאכטה כשיש רוח חזקה וניתן להשתמש בו גם כדי לעזור לנו לדוג מירכתי היאכטה ולא מצידה וזאת על ידי הטלת העוגן הצף מחרטום היאכטה.
בשיטה זו אנו יכולים לכסות שטח נרחב של ים או לעבור על ריף ארוך ורחב ולדעת שכיסינו את כולו.
כמובן שאנו צריכים להתחיל את הורדת הפיתיונות ותהליך הדריפט בקצה הריף מול הרוח תוך התחשבות בכיוון הרוח ועוצמתה.
יש להקפיד ולשנות את אורכי החוטים בכל פעם על פי תוואי פני הקרקע המשתנים כדי למנוע איבוד המשקולות ו/או הפיתיונות בסלעים הנמצאים למטה.
יתרון נוסף לשיטה זו על פני שיטת העגינה הוא שכאן אנו יכולים לדוג בעומקים גדולים של מאות מטרים ותוך כיסוי נרחב של שטח .
 
כיצד דגים ובאיזה ציוד
שיטה זו מבוססת על המידע שיש לנו על המצאות דגים בנקודה מאוד מסוימת כגון: ריף או אוניה טבועה, או מצבור פסולת, או מתקני קידוח בקרקעית וכו'.
כל מכשול כזה בקרקע מהווה בית גידול חם לדגים שנמצאים בו בכמויות ואשר אותם אנו מעוניינים להכניס למחבת.
יש להצטייד במידע מדויק על האתר, להכניס את נקודות הציון למכשיר ה- GPS שלנו וכמובן להצטייד בעוגנים מתאימים לכל סוגי הקרקע שנפגוש.
לדיג זה עלינו להצטייד מראש בפיתיונות טריים ואיכותיים מסוג: גמברי, קלאמרי, סבידה, תולעים,דגי פיתיון.
דיג זה מתבסס על העובדה שהדגים שאנו מנסים לדוג מגיעים לפיתיון שלנו טועמים ו/או מריחים ורק במידה והוא מוצא חן בעיניהם הם יתקפו.
דיג זה מתבצע לרוב בלילה אך ניתן לעשות זאת גם ביום בעומקים גדולים ששם במילא אין אור בקרקעית הים.
דבר חשוב נוסף שיש ללמוד הוא עוצמת הזרם באזור באותו רגע נתון וזאת כדי להחליט על גודל המשקולות בהן נשתמש. הדבר קל לבדיקה וניתן לביצוע על ידי הורדת חוט עם משקולת בקצהו מהסירה והתבוננות בחוט.חוט שמקבל זווית נטייה גדולה ואינו נשאר אנכי מעיד על משקל נמוך מדי ויש להוסיף משקל בהתאם עד למצב האנכי של החוט.
לצורך דיג כזה יש להצטייד במקלות קצרים ולא ארוכים וזאת מטעמי נוחות, קרסים חדות ואיכותיות וחוטים דקים אך חזקים.
יש לזכור שפיתיון איכותי טרי במים לא ימשוך את דג אם הוא יהיה קשור לקרס גדולה שבולטת מהפיתיון ולחוט עבה שנראה היטב במים.
לעומתו פיתיון טרי על קרס קטנה אך חדה, חוט דק וחזק יראה במים כפיתיון "נטו" ויגרום לדג להגיע ולתקוף מבלי לפחד.
ניתן לקשור על חוט אחד כמה קרסים באורכים שונים ובמרווחים אחד מהשני כדי שלא יסתבכו האחד בשני.
יש להחזיק את המקל כל זמן הדיג ביד כדי לחוש את הנעשה למטה בקרקעית ולהרים לאחר שהרגשנו את הדג אוכל ולאחר מכן נתפס.
במידה ואנחנו מספר חברים ביאכטה יש לחלק את העומק בהתאם לחברים כך שכל חבר ידוג בעומק אחר וזאת כדי להגדיל את סיכויי התפיסה.
פרט חשוב נוסף הוא איזור הורדת החוט מהיאכטה שחייב להיות מתחת לרוח וזאת כדי למנוע סיבוכים של חוטים בקיל היאכטה או האחד עם השני.
בסוג זה של דיג אנו צפויים להפתעות בסוגי הדגים ואפילו בגודלם.יש להיות מוכנים לכל הפתעה ולהקפיד שלא לגעת בידיים חשופות בדגים שאנו לא מכירים.
דילוג לתוכן