EN

חיפוש

על ספנות, ימאות וימאים ממבט קצת אחר

מאת: טל ברמן ; צילום: מערכת כחול

בגיליונות הבאים אציג בפניכם כמה היבטים  בהתפתחות הספנות, התרבות וחיי היומיום של הימאים, באמצעות התמקדות בחפצים שהם חלק מספינות, אורח חיים, תרבות ימית ושירותים שונים שהם חלק מעולם הספנות, הקשורים לכלי שיט, ציוד ניווט, בטיחות ועוד. חלק מהחפצים מוכרים לכולנו ואנחנו מתייחסים אליהם כמובן מאליו מבלי שנדע את הסיפור העומד מאחוריהם. 

אז השענו לאחור בנוחיות, קחו ליד בירה או כל משקה אחר, וקראו על אביזרים שונים מעולם הספנות והשיט. אני מקווה כי תוכלו להעמיק את ידיעותיכם, ואפילו להבין טוב יותר איך מה שהיה פעם, רלבנטי וחשוב גם להווה.

המגדלור של פארוס, אלכסנדריה (280 לפנ"ס)

אזכור לשימוש באורות ככלי עזר לניווט הוזכר לראשונה כבר במאה השמינית לפני הספירה. באיליאדה ואודיסיאה של הומרוס ישנם אזכורים למשואות על גבי גבעות כדי להנחות את הספינות המגיעות אל החוף. המגדלור הראשון שיודעים עליו הוא מגדלור פארוס שבאלכסנדריה, מצרים אשר בנייתו הסתיימה בשנת 280 לפני הספירה. האדריכל שבנה את המגדלור הוא סוסטרטוס מקנידוס (Sostratus of Cnidus), תלמידו של גדול האדריכלים המקדונים דינוקראטס (Dinocrates), שהיה זה שבנה את אלכסנדריה המפוארת, בפקודת המלך אלכסנדר הגדול.

בזמן שסוסטרטוס עבד עם המנטור שלו באלכסנדריה, הוא הזמין את ארוסתו האתונאית לבקר אותו ולעקוב מקרוב אחרי כל מה שנבנה באלכסנדריה. ארוסתו והוריה שכרו ספינה כדי להגיע לאלכסנדריה, בלילה האחרון לפני הגעתם לעיר השתוללה סערה בקרבת החוף, הספינה נטרפה ועלתה על שרטון. כל מי שהיו על החוף באותו הלילה שמעו את קריאותיהם לעזרה אך לא היה לאל ידם להושיע. בבוקר נסחפו הגופות אל החוף. האובדן שבר את רוחו של סוסטרטוס, הוא חדל לתפקד. דינוקראטס הציע לו להקים מצבת זיכרון גדולה לזכר אהובתו, בצורת מגדל שיאיר את הדרך לספינות הקרבות לחוף. המקום שנבחר להקמת אנדרטת הזיכרון היה חצי האי פארוס הסמוך לנמל אלכסנדריה. סוסטרטוס אימץ את הרעיון והמגדלור הראשון נבנה בגובה של 107 מטר. באותה תקופה היה מבנה אחד, מעשה ידי אדם, שהיה גבוה יותר, הפירמידות של גיזה. המגדלור (מצבת הזיכרון לאהובתו של סוסטרטוס) היה עשוי מאבן לבנה משובחת, בסיסו היה רחב מאוד וקומותיו הגבוהות צרות. בראש המגדל היו חלונות שבכל לילה הובערו על פתחיהם לפידים.

המגדלור נחשב לאחד משבעת פלאי העולם.

בין השנים בין 956 ל- 1323 לספירה נפגע המגדלור קשות בשל שלוש רעידות אדמה והפך לחורבה נטושה. בשנת 1994 גילו ארכיאולוגים צרפתים כמה שרידים של אבני בניין ענקיות ופסלים, כולל פסל שסותת ככל הנראה לזכר תלמי השני, שהיו חלק מהמגדלור, על רצפת הנמל המזרחי של אלכסנדריה. בשנת 2016 הפך האזור לפארק תת-מימי, בו אפשר לצלול ולראות את שרידי המגדלור.

ארובת המנורה מזכוכית הגנה על הלהבה מפני משבי הרוח וכפתור השליטה אפשר למשתמש להתאים את גובה הפתיל ולשלוט בעוצמת האור המופק.

פנס רוח, 1780, Hurricane Lamp

בשנת 1780 המציא בנו של יצרן שעונים שוויצרי, פרנסואה פייר איימה ארגנד (François Pierre Aimé Argand), את פנס הרוח (Hurricane Lamp). עד אז, השתמשו בספינות במנורות שמן להן היו שלושה חסרונות: אורן היה עמום, הן העלו עשן והיו מפויחות, וכל משב רוח קל כיבה אותן.

איימה ארגנד, מדען שגילה עניין מיוחד בכימיה, הבין כי פתיל גלילי המאפשר לאוויר לזרום דרכו וסביבו יפיק אור בהיר יותר. המצאתו של ארגנד כללה מנורת שמן עם ארובת זכוכית וכפתור שליטה בפתיל. ארובת המנורה מזכוכית הגנה על הלהבה מפני משבי הרוח וכפתור השליטה אפשר למשתמש להתאים את גובה הפתיל ולשלוט בעוצמת האור המופק. המנורות תודלקו בשמן לוויתן או שמן זית (כיום מתודלקים הפנסים בנפט).

בסוף המאה ה-18 האור הבהיר ועמידות פנסי הרוח לרוחות הים התאימו מאוד לצרכי הימאים על הספינות ולכן אומץ החידוש על ידם במהרה. פנסי רוח נתלו מהתקרה, התקנו על קירות או ששימשו כעששית לימאים, הן הפכו לציוד הכרחי בספינות. מעבר לשימוש בפנסי הרוח לתאורה, שימשו הפנסים גם כאורות ניווט ולהעברת אותות ומסרים בין ספינות בים.
מאז המצאתו על ידי ארגנד לפני 240 שנה, עיצוב פנס הרוח כמעט ולא השתנה. פנסי רוח נמצאים בשימוש נרחב עד עצם היום הזה.

רועי קליימן, איתי זינגר, אורי עידן
דילוג לתוכן