אורח מהים -רוני מאיר
בן 54, עד לאחרונה מנהל המרכז לחינוך ימי באילת כיום מאמן את נוי דריהן אלופת הארץ בגלשני רוח
האם שורשיך באילת מינקותך
לא, נולדתי בירושלים והגעתי לאילת כילד עקב מעבר דירה עליו החליטו כמובן הורי. כילד לא התעניינתי בשיט אלא רק בגלישת גלים וגלשתי בגלשני פאן להנאתי בעיקר. גלשתי רק באילת ולא עליתי לגלישה צפונה.
האם היית שייט תחרותי
לא, כאמור כשהייתי צעיר גלשתי בגלשן פאן, עשינו תחרויות לא דרך אגודות, הספורט של גלשני רוח עוד לא היה ממש מוכר לא במרכז ולא באילת.
איך הגעת לעולם השיט התחרותי בגלשני רוח
אחרי הצבא עזבתי את אילת לטובת המרכז ולמדתי כלכלה וניהול, אחרי הלימודים כשחזרתי לאילת חיפשו מאמן לגלשנים, ענף שהיה בזמנו חדש ומתפתח. מכיוון שלא היו הרבה גולשים שעסקו בגלישה לאורך זמן באילת הגיעו אלי והתחלתי לאמן במרכז לחינוך ימי בהתנדבות.
במהלך היום עבדתי בעבודות "יבשתיות" שלא היו קשורות לעולם הים, אחרי הצהרים ובימי שישי ושבת התנדבתי לאמן את הנוער.
איך הגעת לניהול המרכז לחינוך ימי באילת.
התחלתי לאמן את הנוער בגלשני רוח לפני כ 26 שנים, הייתי חלק בלתי נפרד מהמועדון. בשנת 2004 פנו אלי בהצעה שאבוא לנהל את המקום וראיתי בזה אתגר וגם עיסוק חופף לתחביב שלי.
מה השתנה במועדון מאז שהתחלת לאמן ועד שעזבת אותו.
קיבלתי לידי מועדון שיט פעיל ועובד עם סירות מדגמים שונים, המועדון ממשיך להיות פעיל גם היום. אני, מתוקף היותי איש גלשני רוח אוהב מאד את התחום הזה והשייטים האילתיים אף הוכיחו את יכולתם בתחום ולעובדה כמות האלופים שיצאו מהמועדון, אלופי שיט כמו שחר צוברי, נוי דריהן, קטי ספיצ'קוב ועוד.
בשנות ניהולי המועדון גדל, הגיעו כלי שיט חדשים, חידשנו את הצי וכמובן התחדשנו בגלשנים לפי הדרישות התחרותיות בעולם. כשהגעתי גלשני ה"מיסטרל" היו בשיאם היום גולשים ב"RSX".
מה ההבדל בין אימונים באילת או במרכז/צפון
היתרון של אילת הוא שניתן להתאמן כל השנה, בדרך כלל הים שטוח ומזג האוויר מאפשר אימונים גם בחורף. אימונים פשוט לא מתבטלים. במרכז עקב תנאי מזג אוויר הרבה אימונים מתבטלים ובחורף יש ימים שקר מדי לרדת לגלוש. החיסרון באילת הוא העדר גלים ולכן אנו עולים הרבה מאד להתאמן בצפון כדי לקבל את המיומנות של גלישה בגלים ובים שאינו שטוח.
באילת התנאים הם אידיאליים גם מבחינת תבנית הרוחות. יש חילופי רוח אופטימאליים, זו אחת הסיבות שהשייטים האילתיים הם מהמובילים בעולם, את התנאים של הגלים כאמור משלימים.
מכיוון שיש באילת הרבה שייטים יש עם מי להתאמן ובנוסף שייטים רבים מהמרכז מגיעים אלינו לאימונים משותפים.
מה אתה עושה היום
אחרי שפרשתי מניהול המרכז לחינוך ימי באילת הפכתי למאמן האישי של נוי דריהן, כיום סגנית אלופת העולם, (תואר לו זכתה בחודש נובמבר האחרון). אנחנו נוסעים הרבה בעולם משתתפים בתחרויות ומתאמנים. כרגע היעד הוא אוסטרליה, בחודש דצמבר, הן לאימונים והן לתחרות.
האם מאמן גלישה חייב להיות גולש טוב?
לא בהכרח, יש בארץ הרבה מאמנים טובים, חלקם היו אלופי גלישה וחלקם הגיעו מעולם הגלישה ולא התחרו. להיות מאמן טוב לא מחייב להיות שייט תחרותי, צריך תכונות אחרות של סבלנות, יכולת לתמיכה, יכולת ארגון ואהבה של המקצוע.
ולסיום, מה צריכה גולשת לעשות כדי להיות גולשת טובה ובהמשך כדי להגיע לאולימפיאדה?
הדרישות המיטביות לגולשת שרוצה להצליח הן רבות, כדאי שתתחיל לגלוש בגיל צעיר ותכיר את ספורט הגלישה היטב, היא צריכה להנות מהדרך, מהגלישה ומהאימונים, כמובן שכשרון הוא תכונה הכרחית. בנוסף צריך גם עזרה מהסביבה צריך מועדון תומך, מאמן טוב, בית תומך ומלווה, ולסיום מימדים נכונים כמו גובה ומשקל הם הכרחיים.

תוייגאורח מהים