EN

חיפוש

אורח מהים - גדי חזן

יאכטונר ושייט מנוסה, מייסד ומנהל חברת Argo המספקת שרות לכלי שיט בישראל.

אני גדי חזן, בן 31 נשוי לזהר ואב ליואב, שלושתנו גרים ברמת השרון. גדלתי במשפחה של שייטים (דור שלישי) בהרצליה. הפלגתי מגיל צעיר על יאכטות, גם כשייט תחרותי וכחבר בנבחרות ישראל במפרשיות בדגמי ה-420 ואופטימיסט בינ״ל.

שירתי בחיל הים בתפקיד קצין גשר של אניית עזר. לאחר השחרור מצה"ל למדתי תואר ראשון במנהל עסקים וכלכלה ובמקביל ללימודים אימנתי קבוצות שייטים תחרותיים במסגרת עבודתי בבני הרצליה.

לאחר סיום התואר, עברתי לעבוד בענף היאכטות. צברתי יותר משש שנות התמקצעות במגוון תחומים, ביניהם: ניהול מותג יאכטות, ניהול מחלקת שירות, קשר עם מספנות, מכירה, ייבוא ומסירה של סירות חדשות תחת כנפיה של חברה מהמובילות בענף השיט בישראל.

לאחר שהוכשרתי והוסמכתי לתת שירות מקצועי במגוון תחומים טכניים וצברתי ניסיון עבודה מתמשך עם יצרנים בינלאומיים, המובילים בענף, החלטתי לפני שלוש שנים לצאת לדרך חדשה ולהקים את Argo, המספקת שרות לכלי שיט בישראל.

מה האתגרים בפתיחת עסק חדש בעולם השיט?

השוק הישראלי קטן וצפוף, זה דורש ממך להיות תמיד עם היד על הדופק, ולהמציא את עצמך מחדש. נהוג לומר שאם נוח לך סימן שאתה בירידה. תמיד צריך להישאר במודעות של הלקוחות ותמיד צריך לפעול, במקביל, להגדלת מעגל הלקוחות ולהעלאת רמת השירות של העסק.

מה מייחד את היאכטונרים הישראלים לעומת הזרים?

ההפלגה הראשונה שלנו הישראלים לאי הסמוך זה 180 מייל, נתון שגורם לרוב השייטים לרכוש כלי שיט של 37 פיט ומעלה. גישה זו גורמת לכך שאין בישראל שוק למפרשיות ה- Day-Sailer, אצל האירופאים, המצב הפוך, רוב היאכטות קטנות יותר.


סירת Daysailer קלאסית יכולה לספק לשייטיה חווית שיט מרשימה ושונה. הפלגה של מפרשנות, ואדרנלין משולבת עם נוחות תפעולית ועלויות אחזקה מאד נמוכות. סירת ההדגמה החדשה שלנו היא כזו, כלי שיט קלאסי שיוצר בדנמרק ונקרא H boat. על סירת ההדגמה הזו אנו נציג מגוון אופציות לשדרוג ותחזוקת כלי השייט.

האם יש מקום לנותני שרות קטנים בישראל?

בהחלט כן. יש מחסור משמעותי בבעלי מקצוע איכותיים ומוסמכים בתחומים של מכונאות, קירור וחשמל. רוח צעירה בתחומים האלו יכולה להרים את רמת תחזוקת כלי השיט בישראל.

כיצד מתייחסים אלינו יצרני הציוד הימי בעולם?

שאלה מעניינת שנשאלתי עליה לא פעם. חלק מהחברות מתייחסות אלינו כאל A tiny market ולא מחזיקים בישראל נציג רשמי ובלעדי. יש כמה נציגים אשר רשאים לשווק את המוצרים, דבר אשר מוביל למחיר יקר יותר ללקוח עקב עלויות שילוח המועמסות על כל הזמנה בודדת מכל נציג. כמובן שגם איכות וטיב השרות עלולים להיפגע מכך, למשל, עקב מחסור בחלקי חילוף זמינים.
האתגר שלנו היום זה לאחד הזמנות ולצמצם עלויות בזכות תכנון קדימה של תוכנית עבודה לשנה קדימה ושיתופי פעולה רחבים עם מגוון רחב של יבואנים בשוק השיט הישראלי.

השוק הישראלי קטן וצפוף, זה דורש ממך להיות תמיד עם היד על הדופק, ולהמציא את עצמך מחדש.

מה המסר ליאכטונרים בישראל?

תחזוקה מונעת! כגישה ולא כסיסמה.

גישה זו תחסוך לבעל כלי השיט בהוצאות לא מתוכננות ותמנע דאגה מיותרת. 

בכל ביקור אצל לקוחות חדשים אנו עושים סקר לכלי השיט ומכינים את תיק הטיפול לכלי השיט ולפי הזמן הנדרש אנו מציעים ללקוח את הטיפולים התחזוקתיים שנדרשים לכלי השיט שלו. לרוב, בסיור כזה אנו מגלים ליקויים חמורים אשר הטיפול בהם מונע תקלות נגררות שלא היו מתגלות, אלא לאחר שהתקלה הראשונה הייתה מניעה שרשרת תקלות. כל בעל כלי שיט שמנקה בעצמו את כלי השיט שלו, יכול להוסיף סדרת בדיקות פעוטה ופשוטה שתחסוך לו תקלות בעתיד. 

למתמידים בגישה זו מומלץ להיצמד לנותן שירות יחיד שינהל עבורם את התחזוקה המונעת של כלי השיט, בטווח הארוך זה מביא לחסכון בהוצאות, בטווח הקצר ההפלגה בטוחה ונינוחה יותר.

כיצד משפרים את רמת ואיכות השרות בישראל?

לדעתי יש צורך להקים מספנה גדולה ורצינית עם מגוון בעלי מקצוע בעיר חיפה. בצפון הארץ יש מחסור משמעותי בעגורן זמין ובשטח אחסנה יבשה מסודר לכלי שיט מחיפה, עכו, נהריה ומכמורת. עם הקמת המשך המרינות בחופי ישראל יהיה צריך להשקיע מחשבה גם בנקודות שירות.
נקודת שירות איכותית בחיפה יכולה למשוך חזרה כלי שיט מחו״ל לתחזוקה בישראל, למשל כלי שיט מקפריסין, וכלי שיט המפליגים צפונה מתעלת סואץ.
אחסנה יבשה בחיפה יכולה לפנות מקומות עגינה במים של כלי שיט קטנים לטובת כלי שיט גדולים של שייטים שמחפשים לעגון את כלי השיט שלהם בישראל.

בנוסף, יש לחשוב גם על מימשה שיהיה מספיק רחב להרים כלי שיט שלא ניתן להרים במספנות הרצליה, חיפה ות״א עקב מגבלת רוחב, למשל קטמרן סטנדרטית של 40 רגל.

והעיקר גדי, תמשיך לחייך!

דילוג לתוכן